Купуването на трапезна маса е само половин спечелена битка при обзавеждането на вашата кухня. Подходящите столове не само придават необходимата атмосфера, но се грижат за комфорта на вашето семейство, вашите гости и разбира се на вас самите. Формата, цвета и материала на трапезните столове говорят много за вашия индивидуален стил и могат да променят цялостната визия на вашата кухня. Задължително имайте предвид интериора на кухнята и дизайна на масата при вашия избор. Добре е също така да развихрите въображението си и да измислите нещо нетрадиционно,  което да радва окото и да кара вашите гости да се чувстват уютно в трапезарията Ви.

Вижте няколко варианта за трапезни столове, които могат да ви насочат към желания стил на обзавеждане на вашата кухня.
  1. Официален стил

Придайте по-официална атмосфера на вашата трапезария, като изберете столове, изработени от по-сложни материали и с повече детайли по тях. Кадифената или сатенена тапицерия с брокат или флорални мотиви добавят изискан стил. Това чувство ще се засили, ако и краката на стола са облицовани с подходяща материя. Подлакътниците на трапезните столове също допринасят за по-луксозния стил и атмосфера в интериора на кухнята Ви. Този стил на обзавеждане работи най-добре с дълги, традиционни маси, изработени от дърво или стъкло.

      2. Кънтри стил  

Кънтри или ретро винтидж стил се свързва с дървени кухененски столове в традиционна форма. Столовете са в кръгла или квадратна форма, дървени крака и обикновено с отворени гърбове. Този стил работи най-добре в дърво в комплект с дървена трапезна маса.

Untitled-2

     3. Съвременен стил

Изчистените линии и простите форми на столовете са ключов детайл за постигане на съвременен дух и атмосфера на вашата кухня. Столовете, които имат дебела седалка, изработена от велур или кожа са със съвременна визия и се съчетават добре с тъмни дървени или стъклени маси. Ако имате модерна, дълга маса помислете за пейка, на която да могат да седнат около 3-4 човека. Много модерни кухни имат пейка от двете страни и по един трапезен стол във  всеки един от двата края.

    4. Стил от средата на минали век

Формите от средата на миналия век ( 1960 – 1970г.) правят голямо завръщане на сцената с подобрена версия, предлагани от много мебелни магазини. Кухненските столове, изработени от фибростъкло ви дават чувство за повече пространство в кухнята и един mid-century look.  Съвременната версия на стола идва в богата цветова гама, което Ви дава свобода в избора и подходящо съчетаване с цветовете на вашата трапезария. Завършете композицията с кръгла кафе маса, в идеалния случай с широк пиедестал вместо крака.

Untitled-1

     5. Минималистичен стил 

Трапезните столове в минималистичен стил са с много опростени форми, квадратни линии и без излишни детайли. Съвременните мебелни магазини са пълни с опции за подобнио столове – обикновено изработени от тъмно дърво, без подлакътници, а понякога и без облегалка. И в този случай може да използвате пейки с изчистен дизайн, ако притежавате по-дълга маса, завършвайки композицията с по един трапезен стол в двата края. Минималситияния стил изглежда най-добре с триъгълни или квадратни маси със симетрични форми.

Untitled-1