Продължаваме серията с полезни статии, в които ви даваме ценни съвети при избора и подбор на мебели и декорация на вашия офис и домашен интериор. След “Как да изберем подходящи цветове за нашия хол”, “Как да изберем подходящи трапезни столове за нашата кухня” и “10 идеи за за уютен домашен офис” ще ви насочим към правилния избор на офис стол.

Средно човек прекарва около 40 часа седмично в своя офис стол. което прави около 1900 часа годишно. Ако умножите по броя години, които всеки от нас се засяда в офиса, може би ще бъдете учудени каква голяма част от нашия живот споделяме с офис стола си. Ето защо е изключително важно да изберете правилната за вас офис дружка. Въпреки тези изчисления, често харчим много повече пари за бюра. отколкото за удобен офис стол. Същото можем да кажем и за времето, прекарано вкъщи. Някои хора прекарват повече време на компютърния стол , отколкото в леглото.

Много научни изследвания доказват, че удобният и функционален офис стол неминуемо  увеличава продуктивността и максимизира ефективността на работа на човека, който седи на него. Некомфортния компютърен стол от своя страна може да доведе до напрежение и болки в кръста, проблеми с краката, гръбначни изкривявания и други. Всички тези проблеми водят до по-ниска ефективност на работа и постоянни здравословни проблеми. Така че не пестете пари, когато става въпрос за офис столове, а инвестирайте в удобни и комфортни модели.

В днешно време сме изправени труден избор при вземането на решение за покупйка. Интернет пространството е препълнено с онлайн магазини, които предлагат богато разнообразие от офис столове с широка вариативност в цвета, дизайна и функционалността. Независимо дали купувате офис стол за работа в офис или геймърски стол, с който да прекарвате дълго време вкъщи пред любимата игра, трябва да имате предвид няколко важни фактора при взимането на решение за покупка.

В следващите редове ще се опитаме да синтезираме най-важните от тях и да ви помогнем в избора.

КАКВО ДА ТЪРСИТЕ В ЕДИН ОФИС СТОЛ?

Офис столовете са част от интериора на всеки офис и много хора ги избират по външния им вид, без да се замислят за функционалностите, които са важни за нашето здраве. Дизайна и ергономичността трябва да са ваш приоритет при избора на стол.

1.Лумбални подпори

Добрият офис стол има опора за долната част на гърба. Определени модели дори притежават регулируема лумбална опора, което позволява индивидуална настройка. Тази подпора придържа гръбначният ви стълб в правилна поза и предпазва от болести като дискова херния, дископатия и много други. .

2. Възможност за регулиране

Почти всички офис столове имат газови амортисьори за регулиране на височината и възможност за настройка на подлакътниците. Ето защо това не трябва да бъде приоритет при избора ви на офис стол. Най-добрите столове имат около пет възможности за настройка, а някой достигат и до 14.

Важни функции, които трябва да може да регулирате са лумбалната опора, височината на подлакътниците, височина и широчина на облегалката, ъгъл на облегалката и контрол на напрежението.

3. Колелцата

По-голяма част от офис столовете са с колелца. Имайте предвид, че ако офиса ви е с мокет, трябва да си изберете специални колелца за мокет. Плъзгането е важно, тъй като по този начин лесно и бързо достигате до необходимите ви неща, които са извън обсега Ви. Ако повърхността на пода ви е теракот или нещо друго, което подлежи на надраскване, избора на подходящи колелца е отново от съществено значение. Добър вариант в този случай е те да са силиконови, което ще предпази подовата ви настилка.

4. Въртяща се база

Важно е стола да притежава въртяща се база, за да достигате лесно до всички части на бюрото. По този начин ще избегнете натрупването на умора от допълнителните усилия, които трябва да полагате.

5. Материя, от която е изработен офис столът.

Хубаво е офис столът да бъде изработен от дишаща материя, за да ви предпазва от изпотяване в горещите летни дни.

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ИЗБЕРЕМ ДОБЪР И ФУНКЦИОНАЛЕН СТОЛ?

Съществуват много предимства в това да изберете добър офис стол. Функционалният офис стол предотвратява умората и дискомфорта по време на работа, което се отразява директно и на свободната ви време, прекарано извън офиса. Проведени са множество изследвания, които доказват, че работниците, които се чувстват комфортно на работа са много по-продуктивни и допринасят за положителната работна атмосфера.

В онлайн магазин за мебели – www.mebelipro.bg може да откриете богато разнообразие от офис столове —-> http://mebelipro.bg/12-ofis-stolove, които отговарят на всички критерии за здравина, устойчивост и функционалност.