поликарбонатни столове

Ако търсите алтернатива на столовете, произведени от традиционни материали като метал и дърво, но държите на стабилността и издръжливостта в съчетание с интересни и модерни цветови предложения, може да отправите поглед към поликарбонатните столове, които предлагаме в нашия онлайн магазин.

Поликарбонатът като материал се отличава с много висока устойчивост на удар и на външни влияния. На много места по света е  наричан „бронирана пластмаса“ заради високите си физични свойства за ударна якост, твърдост и еластичност. Материалът не се изменя от атмосферните условия, защото притежава специален UV защитен слой.  Освен в мебелната индустрия, поликарбонатът намира приложение в самолетостроенето, в автомобилната индустрия и много други.

Високите екологични характеристики освен рециклируемостта на материала се допълват от факта и че е пожаробезопасен, като изгарянето на поликарбоната не съпровожда отделяне на вредни вещества в атмосферата за разлика от други полимерни материали и съответно притежава висока екологична безопастност.

Поликарбонатните столове са чудесно решение за всякакъв вид интериор, благодарение на интересните си форми, различни цветови комбинации и съвременен дизайн. С еднакъв успех биха намерили приложение във всяка една модерно обзаведена кухня или трапезария,  а защо не и в луксозно заведение или хотел, също така при организиране на мероприятия от всякакъв повод на открито.

Единствения по-сериозен недостатък на поликарбонатните столове е малко по-високата им цена в сравнение с традиционните столове, но безспорните качества, които притежават и значително по-дългия живот оправдават инвестицията, която ще направите, закупувайки стол от този материал.