кухня
Омръзнала ви е старата кухня или може би се нуждае от дребен, „козметичен” ремонт? Ето ви няколко доста интересни идеи, с които може да преобразите това малко, но важно пространство в различен стил.

Да преобразим кухнята… Направете го артистично, елегантно или просто бързо и лесно. Ето как!

Съобщения в кухнята – Табло на стената? Скучно! Предлагаме ви нещо друго, весело и определено нестандартно. Превърнете старата си трапезна маса в пространство за съобщения. Първо шлифовайте повърхността, за да отстраните боята. След това внимателно запълнете всички дупки и цепнатини с кит и оставете да съхне за 24 часа.

После изгладете с водна шкурка, забършете и облепете ръбовете и ъглите със самозалепващо се черно фолио. Повърхността боядисайте с черна боя и след 2-3 часа повторете. След като изсъхне, масата ще става както за хранене, така и за писане на бележки с бял тебешир. Може да изненадвате семейството всяка сутрин с нова мисъл.

Необикновени саксии – Това е интересен, атрактивен и в същото време практичен вариант за рециклиране на излезлите от употреба кухненски вещи и малки уреди. Старата кафеварка например е възможно да се превърне в чудесна метална кашпа и вътре да сложите малка съдинка за подправки.

Ако изчистите етикетите и излъскате до блясък металните консервени кутии, те биха могли да служат за директно засаждане на различни подправки (като предварително пробиете дупки за оттичане на водата).

Да подредим продуктите – Предлагаме ви бърз и красив начин да сложите малко ред в кухнята, когато не разполагате с много време. Просто разпределете продуктите, които обичайно ползвате, в кошници или купи по вид: една – за кореноплодните зеленчуци, друга – за зеленолистните, трета – за плодовете, а в най-малката поставете свежите подправки. Така те освен, че ще са ви под ръка, но й ще изпълняват ролята на украса.