Проектирането на стая за брат и сестра не винаги е нужно да бъде предизвикателство, в действителност това е може би най-лесното нещо, когато се планира обзавеждането за детска стая. Ето няколко полезни съвета, които може да са от полза за проектирането на общата детска стая.

Първата стъпка е да се избере една основна цветова палитра за вашите основни елементи в стаята: стените, килима, мебелите винаги трябва да са в неутрални нюанси и ако вашите деца са достатъчно големи,  тогава със сигурност ще се съгласят с вас. Смеси от цветове като бяло и черно, тюркоаз и бяло, или комбинация от основните цветове са идеален старт за децата от двата пола.

Най-интересната част в създаването на супер забавна спалня за децата си е обзавеждането и персонализиране на дизайна с елементи, които съответстват на личността на вашите малки съквартиранти. Изберете стоки, които осигуряват чувството, че принадлежат и на  двете деца. Направете го лично с елементи като стена на изкуството или закачалки за палта. След това при избора на мебели, изберете  изчистените линии, които не са тематични, като състезателна кола, волан, или красиво кукленско легло, комбинирайте  с неутрални цветове елементите като настолни лампи и завеси за прозорците.

По принцип изборът на рационализирани мебели е ключова част от поддържането на стаята да е просторна и  да дава възможност и пространство за игра. Ако децата ви са достатъчно големи, двойни легла винаги са чудесен избор. Независимо дали са ъглови, или вертикални двуетажни  легла, те са много ефективни в спестяване на пространство и често са с  вградени чекмеджета за съхранение на спално бельо и дрехи.

Полиците са най-подходящи за подреждане на детски играчки, тъй като те не заемат много място и може да се поставят над леглото, и дори над вратата за тези предмети, които са много рядко използвани. Поставянето на малка библиотека половин метър от леглото също не затваря ценно място.