През последните десет години концепцията за съвременен минималистичен интериор става много популярна. Това се дължи на семплия и компактен дизайн, който е изключително практичен и допринася за комфорта и уюта в жилището. Освен това простота в дизайна и липсата на много мебели улеснява почистването и поддържането на стаите.

Трапезарията е една от стаите, които изглеждат по страхотен начин, ако бъдат обзаведени в минималистичен стил. Ето защо, ако имате намерение да използвате тази концепция във вашата кухня, трябва да съобразите някои неща, за да се уверите, че правилно сте приложили идеята за изчистена, съвременна кухня.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид е, че цветът на стените и мебелите влияе пряко на атмосферата в кухнята. За да създадете минималистична трапезария се придържайте към неутралните цветове като бяло. Също така може да използвате и нюанси на по-тъмни  цветове като сивото, но задължително избягвайте светлите и ярки тонове. Същото важи и за цветовете на мебелите във вашата трапезария. Затова е най-добре да използвате само един цвят.

Следващата стъпка е да закупите подходящите мебели, с които да обзаведете вашата кухня. За да приложите минималистичната интериорна концепция, трябва да избягвате големите и сложно конструирани мебели ( трапезни маси, столове за хранене и т.н.) Първата стъпка, която трябва да предприемете е да намерите подходяща кухненска маса. Изберете модела на масата и модела, който подхожда на нуждите на семейството ви и съответно на концепцията за изчистен дизайн.

Следващата стъпка, която трябва да направите е да изберете правилните аксесоари и декорации, които да поставите във вашата кухня. Тъй като основната идея на минималистичния дизайн е простота и изчистения интериор, не е хубаво да отрупвате трапезарията си с излишни елементи. Добър вариант за декорация на такъв стил трапезария са растенията.

Вижте няколко идеи за обзавеждане на съвременна кухня в минималистичен стил.

съвременна кухня модерна кухня модерна трапезария съвременна трапезария модерна кухня съвременна кухня изчистена трапезария