Ако обичате да забърквате напитки и да се забавлявате с приятели вкъщи, определено създаването на домашен бар трябва да е един от основните ви приоритети. Следващите идеи за подобен бар ще ви помогнат да създадете пространство, което е оригинално, функционално и достатъчно атрактивно, за да се превърне в център за забава на вас и вашите близки.

Най-важното нещо, което трябва да решите първо е къде искате да позиционирате вашия бар. Най-честия избор е трапезарията, но някои предпочитат и хола, тъй като по-често там организират домашните си забави. Ако живеете на място, където времето е хубаво ежегодно, може да създадете домашния си бар на открито.

Имайте предвид, че ако желаете да оборудвате бара си с хладилник, охладител за вино или мивка, ще трябва да имате вода и електричество в близост до бара.

Въпреки че някои от баровете, поместени в нашата галерия са екстравагантни и заемащи голямо пространство, може да създадете бара навсякъде в дома си с малко творчество и следвайки своя собствен стил.

Вижте следващите идеи, които могат да ви послужат като вдъхновение за старт.

Създайте място за съхранение 

Използването на вградени шкафове или огромни мебели ще направят бара ви да изглежда по-изискан и в същото време ще може да складирате бутилки с алкохол, кани и други бар аксесоари. Вградените шкафове са най-скъпия вариант, но определено ще допринесат за по-приятната атмосфера.

домашен бар

Купете си готов бар

Ако имате свободно пространство, готовия бар е най-лесния начин да добавите бар към интериора на вашия дом. Тях може да закупите от онлайн магазини за мебели или мебелни борси и обикновено са изработени от дърво. Най-важните неща, които трябва да имате предвид при закупуване на свободно стоящ бар са свободното пространство, с което разполагате, стила на бара и дали желаете да имате инсталирана мивка.

свободно стоящ домашен бар

СЪЗДАЙТЕ ПРОСТРАНСТВО ЗА ВАШИТЕ ГОСТИ

Независимо дали с традиционни бар столове или с удобна мека мебел, настаняването на вашите гости е от ключово значение за техния комфорт. Ако желаете да социализирате компанията е добре да пренаредите столовете, канапетата и меката мебел около бара.

домашен бар

Помислете за технолгиите 

Ако ще влизате в ролята на барман е добре да имате място за лед, където да поддържате напитките студени. Малки хладилници могат да бъдат поставени под шкафовете. Може да избирате от голямо стилово разнообразие според бюджета, с който разполагате. Ако сте любител на божествената напитка е добра идея да закупите охладител за вино.

white-basement-bar

Купете си бар количка

Не сте готови или нямате средства за пълно обновяване? Бар количката е лесен и евтин начин да създадете бар зона, като в същото време можете лесно да я премествате в различни части на дома ви, за да обслужва различни цели.

охладител за вино

Снабдете се с допълнителни бар аксесоари  

След като вече сте организирали и инсталирали вашия домашен бар, може да пристъпите към втората стъпка, закупувайки допълнителни бар аксесоари – коктейлни салфетки, прибори, кана, шейкъри разнообразни чаши за всякакъв вид напитки.