Тапицирано легло

Причините да пожелаем тапицирано легло са различни:

Лукс

Тапицираните легла са символ на разкош. Часовете, които прекарваме в спалнята са една трета от денонощието и си струва те да са приятни. Удобното и луксозно легло, приласкава в мека прегръдка и разкошни сънища.

Комфорт

Тапицерията на леглото създава удобство. Заобикаляйки го, ставайки, лягайки няма опасност да се ударим и нараним. Тапицираната табла на леглото, също предпазва главата от удар и  е невероятно удобна и за облягане.

Стил

Романтична или модерна – тапицираната спалня е стилна мебел. Спалнята, с такова легло носи красота и елегантност, аристократичност и класа.

Уют

Тапицираните мебели създават усещане за мекота, топлина и уют, необходими за спокойния сън.

Разнообразната тапицировка на леглото, придава различен стил и усещане.

Цветовете на текстила, за тапицирани легла са различни. В модерната спалня няма цветови правила. Освен класическите, бяло, черно, червено и кафяво, леглото може да бъде във всеки друг цвят… Розов за романтиците, лилав за мечтателите, златист за обожаващите разкоша. Освен едноцветните легла има и разнообразни десени – геометрични и с орнаменти, също така и имитация на екзотична, животинска кожа.

Елементите, за тапициране може да са разположени диагонално или линейно. Различното видове пристягане на тапицировката, води до разнообразен релеф.

Текстилът, с който се тапицират спалните също допринася за разнообразието.

Кожата носи усещане за класа. Тя се предпочита от хора, с твърди и силни характери.

Сатенът  носи романтика и нежност, ако е в светли тонове и страст, ако е в червено или черно.

Кадифето е класика. То е мека и уютна материя. Класическите  тапицирани легла са в тъмно червено и тъмно  синьо, но днес се срещат всякакви цветове – лилаво, розово, бяло, тюркоаз и черно.

Легла се тапицират и с лен, памук, кашмир и други естествени тъкани. Актуални са и тапицирани легла, с приятни, синтетични материи в актуални цветове и десени.

Формите на тапицираните легла, в основата си са правоъгълни и кръгли. Таблата на спалнята може да е различна – правоъгълна, овална, форма на перла и други уникални форми.

Тапицираните легла се използват с удобни матраци, обвити красиви дамаски, съответстващи  на стила на леглото.