Ако стените във вашия офис са боядисани в сиво – цвета на военните кораби и бетона – определено е време за интериорна промяна.

Проучване на Тексаския университет доказва, че бежовите, сивите и белите офиси предизвикват чувства на тъга и депресия, особено при жените. Мъжете, от друга страна, изживяват подобни мрачни чувства в лилави и оранжеви работни пространства. Подобни научни изследвания показват, че цветовете не само променят нашите настроения, но също така оказват влияние върху продуктивността ни.

Цветовете с къса дължина на вълната, като успокояващите зелено и синьо – два от най-срещаните в палитрата на природата, подобряват значително ефективността и фокуса, придавайки в същото време чувство за благополучие. В крайна, ако искате по-щастливи и по-ефективни работници, зеленото и синьото са добър избор.

Червеното, цвят с висока честота на вълната, е значително по-активен и въздействащ върху страстите. Освен това повишава кръвното налягане и притока на кръв към очните ябълки.

Мекия, жълт цвят често се разглежда от психолозите като нюанс на оптимизма. Той освежава и дига тонуса на служителите. Смята се, че провокира креативността и се използва често в работни пространства, където работят художници, писатели, дизайнери, програмисти и други творчески професии.

Проследете инфографиката, за да използвате правилно силата на цветовете, увеличавайки продуктивността и ефективността от работния процес.

цветове за офис