Холната  масичка е задължителен елемент в интериора. Къта с меката мебел около холната маса, е притегателно място за разговори, отмора и посрещане на гости.

Масичката се изработва от различни материали и в разнообразни форми, като създава индивидуален  стил във всеки дом. Красотата на стъклото, присъства като елемент, в дизайна на съвременната  маса. Понякога то е крайната повърхност върху нея, като й придава завършеност, елегантност и финес. При други модели е основен материал за изработване на холната  маса.

Освен практичност, масата в хола има и естетична роля. Това важи особено за стъклената маса, която е украшение за всяко помещение  – малка, изчистена, елегантна, тя е като бижу. Изящната уязвимост на стъклото е ефирен детайл в жилищното пространство. При различно осветление, то отразява  различни отблясъци и това придава динамика и атрактивност. Дизайнерите непрекъснато търсят нови решения,  за впечатляващ външен вид, като се съобразяват с функционалните  изисквания за холна  маса, но и стандартите за изделия от стъкло. Стъклената повърхност  трябва  да е добре балансирана и стабилна. Дизайнерите експериментират и с цвета на стъклото, от класическия прозрачен материал, с лек син отенък, през различни цветови нюанси, млечна мъгла, опушени нотки, до стилно, черно стъкло. Някои дизайнерски, стъклени холни маси са с уникални мозайки и витражи  – истински произведения на изкуството.

Много хора се страхуват да купуват стъклени мебели, защото мислят, че стъклото е прекалено чуплив материал. Стъклените мебели се изработват от закалено стъкло, с дебелина не по-малко от 8 милиметра, ръбовете са съвършено полирани и на практика, при нормална употреба е безопасно.

Декорацията на стъклената маса придава естествена динамика на помещението. На масата може да бъде поставена книга или списание, ваза, поднос с плодове, красиви камъни,  статуетка, свещи и други предмети. Променяйки украсата на стъклената маса, се променя  излъчването на помещението. Затова когато търсите ново настроение, поставете различа декорация на масата. Стъклото чудесно си хармонира с всичко и ако не се прекалява, резултата винаги ще е много добър.