Модерният интериор на офиса, изисква гъвкавост и подвижна среда, която да реагира на бързото темпо в иновациите. Актуалните офис мебели, могат да се адаптират към тези изисквания. Със своите модулни елементи, те бързо могат да се трансформират, като улесняват обмена на идеи, импровизирани работни срещи или ново конфигуриране за най-новите технологии.

Отваряне на пространството

Сближаване на хората в отворени, удобни пространства, е водеща тенденция при проектирането на съвременните  офис мебели. Модулното офис обзавеждане, позволява лесно персонализиране на пространството, без да го ограничава. То е способно да отговори  на различните нужди за всеки работен проект, улеснява сътрудничеството, работата в екип, добра циркулация на въздушния поток и естествена светлина.

Създаване на настроение

Модерния офис не трябва да е скучен. Времето показа, че традиционните цветови гами, като сиво и бежово, вместо да повиши концентрацията, по-скоро действа приспивно на работещите в офисите. Съвременната  тенденция за работна среда е, тя да бъде свежа и цветна. Всяка компания се стреми към индивидуален интериор, като го съобразява с бранда  и подходящото въздействие  на цветовете във сферата, която работи.

Свежите цветове тонизират  и повишават ентусиазма на служителите. В много модерни офиси могат да се забележат мебели в жълто, лимонено зелено или мандарина, които балансират топлите, органични тонове. Тенденцията е и появата на текстури, които раздвижват средата и стимулират креативното  мислене. Разбира се внасянето на цветове трябва да е с вкус и мярка.

Плавни линии

Работните маси вече не са ръбести. Плавните линии, овалните маси и заоблени бюра, улесняват движението около тях и дават възможност  за поставяне на допълнителни офис столове, за улеснение на партньорството

Изискване на качествената офис среда, е наличието на зони за отдих. Приятните минути за отмора, намаляват стреса и повишават ефективността.

Съвременните  мебели за офис, са съставени от модулни компоненти, които могат да се разместват и подреждат, като предлага безброй комбинации за динамично и уютно работното място. Масите и столовете са с  регулируема височина. Установено е, дискусиите са по-ефективни в стояща позиция и мебелите трябва да се адаптират  към правостоящите, като осигуряват комфорт за работа. Предпочитанията са към материали, като стъкло  и метал, които придават елегантност и стил.